ღ My LuvLy Followers ღ

Tuesday, May 3, 2011

mengila gila di Ariani and Jakel

Assalamualaikum smer..

tengok tajuk pun mesti korang dah tau kan. so x yah la ak nak cerita panjang panjang. sebab  ak nie pun bukan nyer pandai mengarang macam blogger yang laen. :face75: 

cerita nyer bermula bler ak ngan umi g sale Ariani kat Wisma Jakel Shah Alam. mak aiih.. hanya Allah jerk yang tau bertapa ramai nyer manusia kat situ. nak cari parking punyer larh susah. tapi disebabkan berkat bawa mak larh kata kan. Allah permudahkan ak tuk cari parking. 

tue baru tengok parking. kalau tengak dalam Ariani, lagi larh. ase nak pengsan pun ader.
memang mengila larh smer nyer memilih tudung. ish.. seriau dibuat nyer.


see.. kan da kate.. 
nie sebahagian jerk pic yang ak leh amik..


umi ak nie plak agak cerewet. kalau x de yang betol betol die berkenan, murah la macam mana sakali pun. memang x kan dibeli nyer. tapi kalau kakak ak, da pengsan agak nyer. sebab die nie memang penguna setia Ariani. ak.? ak pakai yang murah murah dah lerh. x mampu kot nak beli Ariani. paling murah pun rm50.


pilih jangan x pilih. tapi x de yang berkenan pun. :face7:

psst.....!! nak tau, masa masuk dalam Ariani tue, smer nyer pkai tudung Ariani termasuk la umi ak. so, smer la kat dalam tue tengok ak. kenapa.? myb sebab shawl ak menyerlah sangat. or kombinasi inner ak agak melampau. ak pun x sure. atau... atau... ak agak comel masa tue. *perasan nyer..sepuk laju laju. hehehe..

da pening dalam Ariani. and ak pun kesian kat budak yang layan kiter orang. ak ajak la umi kua dari Ariani. ak ajak mak ak masuk Jakel. maklum la butik nyer sebelah menyebelah jerk. masuk dalam Jakel lagi la x tahan. :131:  berpinau mata melihat suasana nyer. macam musim raya la dibuat nyer. maklum la da kate rakyat malaysia nie memang pantang dengan sale. 

da alang alang masuk, ak ajak la umi beli kain tuk buat baju raya. tema tahun nie ORANGE. meh tengak cun ker x tak baju raya tuk taun nie..

-
-
-
-
-
-


[ nie kaen tuk buat baju melayu ayah ak]
tapi umi ak cakap yang ayah ak x suke colour nie. macam kaen pak sami kate nyer. pape pun kaen dah beli. kene la pakai juga. :face15:




jeng jeng.. yang nie kaen tuk raya pertama. sume yang perempuan akan baju nie. termasuk anak buah ak sekali. 





yang nie baju kedua tuk umi ak.
actually kaen nie ak pilih tuk ak, tapi tetiba umi plak yang berkenan. 
x perh. ku korbankan untuk mu bonda. 



yang nie baju ketiga untuk umi jugak.
wah sakan betul umi ak taun nie. :face15:


haaaa... yang nie baru baju kedua ak.
corak kaen yang sama, tapi warna yang berbeza.
okey x..?



pape pun terima kasih kat Jakel. sebab da abiskan duet umi ak. hauahauaaa..

sungguh penat kaki ku. tapi pastu kiter orang bukan nyer terus balik. singgah plak Uptown Shah Alam. lame betol x g tempat nie. rindu bangat. tapi sume nyer tinggal kenangan. usah dikenang benda yang dah x der.
tapi jangan risau. Uptown tue ader lagi. hehehe..

now. makan time. 


nie kuew teo Hong Kong. bukan dari HK okey.
nama ajer Hong Kong. bersama Jus Nenas.



[ ape larh yang umi ak nie jumpe, sampai cam tue rupe nyer  =) ]



[ alamak..!! gambar blur la plak. ]



[ nape larh smer pic y ak credit smer nyer blur.. ]
tp okey x shawl nie..?

so, sampai sini ajer larh entry tuk kali nie. just citer pasal Ariani, Jakel and baju raya. sory kalau membosankan.

Sekian,




Kalau suka boleh LIKE =)

4 comments:

MieSz RiEyNa said...

yyeaahh...shopping ariani..bez an~~
tdung ariani cntik2... time offer neyh bez....lantak jew pe yg ade...

mlyn said...

@ MieSz RiEyNa : memang best lau poket penuh. tp sangat x best kalau bleh tengok jerk... geram.. geram...!!

sue said...

: Dari bulan lepas plan nak pegi jakel tp xpg2 pn....agak2 banyak lagi ke kain yang tinggl ye..hehehe ^__^

btw, nice blog. senang2 jmput la follow blog sye ye http://suehazrie.blogspot.com/

mlyn said...

@ sue :
skang x tau larh..
nk best g time pose nnt la..
x pun time die buat sale agy..
=)