ღ My LuvLy Followers ღ

Sunday, May 1, 2011

Butter Prawn Homemade punyer..!

Assalamualaikum smer,

firstly, ak nak wish selamat hari pekerja kepada yang berkerja. kalau yang macam ak nie, *lepak umah tanam anggur* memang x de hari pekerja la jawab nyer. da name pun x bekerja. ish..ish..

second, ak nk share ngan korang pasal butter prawn. kalau cakap orang kampung. udang bersalut mentega..
punca nyer abang ak yang sorang sker sangat makan menu nie at Restoran Abdullah Chan. kate nyer sedap sangat. so, umi ak nie dengan baek hati nyer cuba la buat, demi anak lelaki tunggal die.

ak x de niat nk share resepi dengan korang. sebab resepi nyer korang leh mintak kat pakcik Google. ak just nak share hasil yang ak and umi buat. hehehe... buat punyer buat.



gaul punyer gaul.. cam nie plak hasil nyer... ish.. ish... kalau letak atas udang, memang x menarik jadi nyer.  so, kiter orang try la buat lagi sekali. sib baik la jadi. kalau x makan udang goreng je la jawab nyer. da butter nyer x menjadi.  



[ haaa.. nie la die butter prawn nyer.. cm ner..?? ]




lepas masak ape lagi, makan time larh.. licin jgak la udang nyer, x dan nak simpan untuk makan malam. 


haaaa.. nie larh tukang masak nyer. tp nie bukan sesi kat dapur okey.. nie sesi berchat bersama cunda nyer. jangan jeles umi ader FB gitu.. kadang kadang maen FB sampai lelap lelap okey... hehehee..

*ase nyer cam tah pape jerk entry nie... huhuhuu.. sory la kalau membosankan.. mula mula tadi banyak idea. tetiba jerk idea nyer ilang tah ke mana.. huhuhuu..
Sekian ,



Kalau suka boleh LIKE =)

5 comments:

Aryes Coulborn said...

tak baik ar...dah la ngah lapar nie..tak mkn g neh..huhuuhuhuh.....nak out g mkn ar cm nie :P

mlyn said...

@ Aryes Coulborn : dan dan along nk out g mkn... ish2... myb mlam nie nk msak menu y same.. hehehhee...
meh la dtg mkn kt cnie... =)

♥.::cintabunga™blogspot::.♥ said...

wahhh...lelehhhhh, slrrppp... nyummmy! :)


cik bunga datang nak...... adee, dehhh

cikcleopatra said...

oh butter prawn sangat sedap seyh!

mlyn said...

@ cikcleopatra : klau jadi memang sedap sangat... ;)