ღ My LuvLy Followers ღ

Friday, May 6, 2011

ambil kesempatan dalam kesulitan

Assalamualaikum smer..

benci betul ak pada mereka yang smer amik kesempatan nie.
sape yang amik kesempatan..?
bukan pakwe amik yang amik kesempatan dekat makwe.
bukan peniaga amik kesempatan dekat pembeli.
bukan kawan amik kesempatan dekat kawan baik.
dan bukan sumer diatas...

tapi ak nak cerita pasal mereka yang amik kesempatan ditempat awam.. ak ulang lagi sekali tempat awam okey.


semalam ak kua nak jumpe kakak angkat ak kat KL. nak tau cite pasal ak kua ngan kakak angkat ak..? click snie.
ak malas nak drive, so ak pilih nak naek transport awam ajer larh. KTM a.k.a keretapi tanah melayu. ramai juga yang pergi kerja naik ktm nie. masa pergi bleh la tahan. x ramai sangat. sebab waktu kerja. tapi yang tak tahan nyer. bler lepas waktu kerja. bermula dari pukul 5p.m sehingga larh pukul 8pm kot.

dah puas merayap ngan kakak angkat ak tue. tiba larh masa tuk balik. ak naik ktm dalam pukul 5p.m .. boleh dikatakan waktu genting larh juga. bukan juga larh, tp memang genting.... ak naek tern dari kL sentral.. mak aiiii... ramai gler orang.. selalu nyer tren dari kL sentral nak ke Pelabuhan Klang memang selalu delay. kadang kadang sampai dua kali kali trip delay nyer.. secara tak langsung. manusia yang menunggu nyer jadi dua kali ganda..

biler tren sampai jerk. orang yang nak masuk punyer larh ramai. macam nak masuk tengok konsert tak pun macam nak masuk stadium time big sale... ouch... abis kaki ak dipijak pijak nyer..
nak dijadi kan cerita, ak antara yang terakhir masuk. bler da last last nie, memang berdiri dekat dekat ngan pintu. tue ak x kisah, tapi ape yang ak kisah....

ak dikelilingi LELAKI... cuma belakang ak aje perempuan. ak betul betul tersepit. sampai nak berpaut pun x boleh. ak kene larh pasrah, berharap ak x akan jatuh time tren nak berhenti. tapi yang x leh bla nyer. depan ak nie mat indon, sebelah ak kiri ak plak kawan mat indon nie yang indon jgak. belah kanan ak lelaki berbangsa india.. tue x perh lagi. mula mula ak x perasan ader sesuatu yang x kene ngan dua mat indon nie. tp lame kelamean baru ak terase yang mangkuk dua orang nie saling berinteraksi sambil gelak gelak.. uper uper nye mat indon yang berdiri depan ak nie cuba dekat kan diri die dengan ak. myb berarap kami saling bersentuhan. 



WTF..!!! die ingt ak ape agak nyer. dalarh memang sempit. ak tutup dada ak dengan tangan kiri and hand bag. pastu ak dengar kawan die yang berdiri sebelah ak tue gelak gelak plak. pastu yang kat depan ak nie, bleh plak tengok tengok ak.. ase nk bg penampor ajer. ak nak tukar tempat memang x bleh. sebab terlalu padat. nak gerakkan kaki pun ak x mampu. ak hanya mampu berdoa aje time tue. berdoa supaya bler sampai aje setesen lain, ramai yang turun.. tapi nasib ak x bape baek. sampai ajer dekat Angkasapuri, makin ramai plak yang naek. ak diasak dari belakang.

secara x langsung ak makin rapat ngan mat indon tue. perh......!!! mat indon tue plak leh senyum senyum ngan kawan die.. siot betol larh.. hangin betol satu badan ak nie.. bile tren bergoyang jerk, mamat yang kat depan ak tue buat buat badan die ke depan nak bagi lagi rapat ngan ak.. die ingat bleh ker..?? ak tolak die balik gne tangan kiri ak yang sentiasa menutupi dada ak nie. pastu bler ader yang bergerak. ak pun gerakkan kaki and pijak kaki mat indon depan ak nie. bia die ase. bler ak dapat pijak pijak kaki die, ak tengok muka die berubah pandang kawan die. myb nak bagi tau yang kaki die sakit kot. bia padan muka die..

pastu ader satu laki india nie, x jauh dari ak. die tengok ajer muka ak dengan rasa simpati. simpati sebab ak tersepit dicelah celah lelaki yang x sampai seinci pun jarak nyer. da larh macam macam bau yang wujud. sabar aje larh. air cond plak macam ader x de jerk. ase nak lemas pun ader jgak.. huuuuu~

sib baek sampai aje dekat setesen ktm Kg. Dato Harun. ramai jugak yang turun nyer. ak pun terus menyelit masuk kedalam lagi. menjauhkan diri dari mat indon yang gatal tadi. ak menyelit dekat geng perempuan plak.
ak ingat bile da lari kesana selamat. tapi uper nyer kat sana ade agenda lain plak yang jadi.

nak tau aper yang jadi..??
_
_
_
_
_


ak berdiri dekat ader gurl nie. bangsa india juga ase nyer x pun singh. and die ader member tapi berdiri jauh sikit dari die. tapi yang x best nyer, belakang kawan die tue ader sorang pak itam nie a.k.a Negro. mula mula ak leka tengok girl india yang dekat ak nie.. memang lawa la orang nyer. bulu mata die.. memang smart. panjang and melentik. bekenan betol ak bulu mata camtu. 

tengah ak leka leka tengok bulu mata die. baru ak perasan yang die pun sibuk berinteraksi dengan kawan die gune mata yang cantik tue. pastu ak pun tengok la kawan die. tetiba ak terpandang pak itam yang dekat ngan kawan die. ohhhh mak oiii... leh plak pak itam tue pandang ak and siap kenyet mata plak tue.. terus berdiri bulu bulu roma ak nie.. perh...!! patut la girl india tue duk gelak gelak ngan kawan die. uper nye pak itam tue ngah test market. agak nyer duk ngorat girl india tue. tp die x layan. die try plak test market kat ak.. WTA pnyer pak itam.. 

ak try tengok agy pak itam tue. kot kot la ak salah tengok tadi. mane la tau kot masa ak tengok tue, mata die gatal ker. uper nyer x. memang mata die menggatal bukan nyer gatal. perh...!! geli nyer ak.. tobat tobat x nk tengok muka pak itam tue agy. sampai aje setesen Batu Tiga. ader lagi yang turun. ak menyelit la dalam lagi supaya x nampak dah muka pak itam yang gatal tue.

akhir nyer. sampai juga ak dekat Padang Jawa. alhamdulilah............... selamat jugak perjalanan ak nie. ase nyer tobat x nak naek tren time time macam tue.. eeeiii... tah bape ramai larh mangsa mangsa yang da kene ngan mat indon and pak itam tue agak nyer ekh.. ish2...

p/s : tuk korang yang selalu naek transport awam nie. hati hati larh dengan orang sekeliling. hati hati dengan yang orang orang yang suka amik kesempatan dalam kesulitan nie..


tengah sibuk ak cari pic kat cik. google. tetiba cik google bawa ak ke satu site nie. kes yang sama "meraba" , transport yang sama tapi situasi yang berlainan and perjalan juga berlainan. sape nak tau cite. bleh la click snie. ouch...!!! memang x leh blaaaaaa...~
Sekian,



Kalau suka boleh LIKE =)

2 comments:

Efipurpleshine said...

erkkk..
takutnya...
law ramai2 da mcm 2..
bayangkan law dalam2 x rmai..
pe jd gaknye..
ya ALLAH jauhkan la..
nsib bek tade pape..
blajar seni pertahankan diri kak..die wt mcm2 smack down skit..
huhuu.

mlyn said...

@ Efipurpleshine :
biasa nyer time ramai2 orang jerk diowang nie amik kesempatan fie..
klau belajar seni pertahankan diri pun, belom tentu kite mampu pratikkan dalam keadaan yang belum bersedia..
huhuhuuu...