ღ My LuvLy Followers ღ

Saturday, April 23, 2011

Segmen : Aku Dan Sepatu Ku



Hye and selamat petang smer,
 pagi tadi ak ade buat satu Segmen : Aku Dan Sepatu. kli nie ak plak nk cite tentang Ak Dan Sepatu ku. sebenar nyer pagi tadi agak sibuk mengemas rumah. bler sampai masa kemas almari kasut, tetiba ak sangat teruja untuk bercerita tentang kasut. (macam la kasut mahal) so, ak terfikir la nk ajak blogger y free buat segmen tentang sepatu, tp bukan sepatula ok. (marah plak sponge bob).

Lepas ak memunggah almari kasut, nie la hasil nyer.. :


cuci cuci kasut y sdah agak lame x berpakai dan sdah berhabuk 


huaaaa, selipar pun ader koleksi tau.. walaupun lekeh


mase untuk dikeringkan


antara kasut yang dah patut ak tamat kan riwayat nyer.
(sob~ sob~ sdey nyer, nk buang die orang sme nie)


antara koleksi wedge



antara koleksi high heels 



sport shoes yang sangat larh jarang digunakan


(pemberian bonda yang tercinta)


nie ajer yang masih selamat digunakan dan masih dijaga dengan rapi.
kebanyakan nyer dr VINCCI, kenapa..? sebab suke sngat high heels and sangat mampu untuk ak miliki..

Pilih satu atau dua kasut yang korang suka pakai dan kenapa.


suke sangat sebab rasa selesa dan ringan walaupun nampak macam berat. lagi pun kasut nie senang sangat nk disesuaikan dengan ape sje baju yang akan ak pkai..kasut nie da dekat 2 taun lebih kasut nie berkhidmat untuk ak.. xoxo...!!

Kasut yang paling mahal dan paling murah yang pernah korang miliki.

warrrh... ayat x tahan, macam la ak nie pnah pkai kasut y ratus ribu harga nyer.. kebanyakan kasut yang ak ader smer nyer under rm100, tue la yang paling mahal. kalau yang paling murah plak, ak pnah beli sandal semurah rm5. tp x der plak pic nyer. walaupun murah. tp tetap selesa dipakai.. sampai putus putus la tali nyer ak kje kan.. =)

Antara kasut yang paling korang idamkan untuk memiliki nyer.

terlalu banyak kasut yang ak idamkan, kalau nk sruh list.. smpai esok pn x siap entry nie.. tp ak pilih yang ak terngigau ngigau diabad ini.


amacam..?? cute x..?? kasut nie hasil tangan ChristyNg.com
harga nyer rm180.00 memang meleh larh air liur ak nk membeli nyer.


huahuaaaa... yang nie memang ak x yah cite larh.. korang smer msti tau spe pnyer design.
(agy pn da terang terang brand die) yang nie ak hanya mampu bermimpi.. (T__T)

p/s : en JC izin kan sy bermimpi dengan kasut nie..

|
|
|
kenapa ngan kasut kasut kat bawah nie..?? 


kasut nie walaupun da setaun ak beli, sungguh sekali pun ak x penah pakai.
kenapa..?? ak x tau nk gaya kan macam mana kasut nie, ak beli pun sebab ak ske design nyer yang simple tp bahaya. (agak tinggi jgak la)


kasut yang nie plak, ak beli semata mata untuk convocation last year.
sesungguh nyer HANYASEKALI sahaja ak memakai nyer.



ape kes nie..?? (@__@) korang x rabun warna, sesungguh nyer kasut nie memikat hati.
first ak beli y warna pink, bila pakai terasa macam glmer + seksi la plak (tang mane y seksi tah). terus la ak mencari kasut y serupa tapi x same.. =) 

Sekian la psal kasut busut ak tue... tp ak tau, korang mesti x jeleskan setakat kasut kasut yang kat atas nie... tp ape y korang ase klau ak tunjuk kasut kasut yang kat bawah nie plak...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|


damn..!!


siap ade tangga lagi nk amik kasut.. arrhhh..


O.M.G...!!!
yang ini memang sungguh, ak pun jeles giler... ouch...!! ak x mampu berkata kata...

sampai sini aje larh entry kali nie. nie pn da ckup pnjang merapu nyer. 
so, korang mne yang free free leh la juin segmen ak y x syiok tue.. nk jgak tau cite korang. supaya ak x de la syok sendiri ajer... huahuaaa.. bukan nak menunjuk tapi sekadar berkongsi...

Sekian.




Kalau suka boleh LIKE =)

3 comments:

Efipurpleshine said...

kasi fi la kasut yg x pkai tuh..huhuhu...high heel uh..suke2..

MaIzUrA said...

nie kasut size barape? lau ngam ngan size jual jelah ngan sis hehehe

mlyn said...

@Efi : hehehehe... kasi..?? bleh2, tnggu bufday fie la.. Insyallah...

@Maizura : size 7 and size 8.. muat x agk2 nyer..?? hehee.. klau muat pn x mo la jual.. bg sewa bleh.. hehehee..