ღ My LuvLy Followers ღ

Thursday, April 28, 2011

biar bercinta dengan hati dan budi, jangan bercinta dengan BODY

Assalamualaikum smer,

topik cinta lagi? alamak, jiwang nyer minah nie. urm, memang jiwang pun. tapi kali nie berkongsi sedikit kesadaran yang ak sendiri kadang kadang x sedar.

hahaaa... jangan salah faham k. baca sampai abis dulu. ak bukan nak cite yang ak nie bagus sangat dalam bercinta. ak pun manusia biasa. so, mari larh kite bersama sama berkongsi rasa. *rasa apa.?

cerita nyer bermula disini.
tengah ak lepak lepak dekat satu tempat nie. tetiba ak tengok ade couple nie di satu sudut. tengah gaduh agak nyer. sebab dua dua muka ketat jerk. *bukan nak busy body 

tapi dalam hidup bercinta ini, bese larh kalau bergaduh, merajuk dan seangkatan dengan nyer. mula mula ak memang x nak amik tau pun. tp ade sesuatu yang menarik.

ader ke patut si lelaki nie merajuk dengan si perempuan tu atas sebab si perempuan nie x nak jalan sambil pegang pegang tangan. uuurkkk.. masuk akal ker..? x sesuai langsung. *x payah larh ak cite cam mne ak tau si lelaki nie merajuk sebab ape.. panjang sangat. nanti korang plak yang pening. (@_@)

you put the color inside of my world

ak ingat kan kenapa la tadi. ingat kan x dapat makan ker. x dapat tengok wayang ker. uper nyer x dapat benda y memang x sepatut nyer die dapat selagi belum sah memiliki.

bagi ak, benda nie x patut berlaku. memang betol la tindakkan si perempuan tue. tp ape leh buat, dpat pakwe yang jenis nak ikut LIFE ala ala omputeh. tengok orang COUPLE, die pun nak couple. tengok orang PEGANG, die pun nak pegang. alahaiii...~ pelik betol ak tengok si lelaki tue. boleh plak nk merajuk pasal benda tue. alamat nyer, hubungan die orang tue memang x lame la jawab nyer.

pape pun benda nie sume berbalik pada hati kite sendiri. masa nie larh ALLAH menguji sejauh mana keimanan kite terhadap nyer. pikir dulu sebelum melakukan sesuatu yang boleh merosakkan diri kite. 
*berpesan untuk diri sendiri sekali.

ak nak share sedikit petikan yang ak copy dari Diari Cinta 2011.


Jika kau belum berkahwin, kejarlah ALLAH sebelum mengejar cinta LELAKI.
Tanpa REDHA Allah, andai dirinya kamu miliki sekalipun, kau pasti tak akan bahagia.
Percayalah, sia sia segala usaha yang kau curahkan atas dasar maksiat.
Ianya hanya meluputkan berkat daripada hidupmu.
Kerana asyik bercinta, mungkin juga jodohmu jadi lambat kerana kebanyakan lelaki hanya ingin mengambil kesempatan berseronok dengan gadis yang mudah menyerah dan biasanya mereka akan mencari gadis yang terpelihara dan terjaga untuk dijadikan suri hidupnya.

p/s : jangan salah faham..!! ak bukan nak mengatakan LELAKI sumer nyer jahat. x semua lelaki begitu. ada juga yang still baik hati dan budi bicara nyer. Insyallah, ak berharap yang ak akan bertemu dengan seorang lelaki yang akan menjaga dan menghormati ak sebagai seorang perempuan.

Me And U 50 Years Later

Live. Laught. Love
Sekian,



Kalau suka boleh LIKE =)

5 comments:

whitelover said...

ouch..! kes parah lelaki merajuk..buruk benor cmtu T_T

azwashamsuddin sangat tinggi hahaha

♥.::cintabunga™blogspot::.♥ said...

hiii dear follower ke 400 :)

entry utk kamo..

http://ikmalira87.blogspot.com/2011/04/follower-c-i-n-t-u-n-g-400-dah-omg.html

♥.::cintabunga™blogspot::.♥ said...

Tolong Cik bunga lagi bole tak? :(

Efipurpleshine said...

susah kan dapat lelaki yang mempunyai sifat begitu..law bleyh ape yg die mahukan kite perempuan mesti diowg suh ikut..mne bleyh cm 2..kiter pown ade maruah..law kiter rosak n akhirnya die tggalkan ape mgkin akn ade laki yg mahukan pmpuan yg rosak..ssh nk cri laki yg sggup trime...tapi law dapat yg jnis cm akk kate tue,mmg x kekal lame la..

mlyn said...

@ whitelover : klau merajuk bese bleh di terima akal lagi... tp klau merajuk di sebab kan BODY... memang x sesuai...

@ ♥.::cintabunga™blogspot::.♥ : wah.. siap ader penghargaan... 10q so much..

@ Efipurpleshine : sebab tue akk nk share psal nie.. klau besok2 bf fie ader sifat2 cm nie.. just lper kan jerk.. wlau mcam mana pun syg fie kt die.. x gne kiter trus bersama klau die lebih syg kan BODY... jgn risau, klau die x syg fie.. rmai agy y sayang kan fie.. akak and the sibling still syg kan fie.. =)